Vrij spelen

Maandagavond

Op maandagavond kan er vrij gespeeld worden op de banen die niet voor training worden gebruikt. Tot 21:00 uur zijn er meestal 3 banen beschikbaar voor vrij spelen, na 21:00 uur zijn dit 6 banen.
Als er veel mensen op een training zijn, is het mogelijk dat er minder banen beschikbaar zijn voor vrij spelen.

Woensdagavond

Op woensdagavond zijn er tot 22:00 uur 3 (+ 1 enkel) banen beschikbaar voor vrij spelen, ook als er competitie is.
Het aantal banen per thuisspelend team is dus afhankelijk van het aantal thuisspelende teams.
Op woensdagavond na 22:00 uur kan er alleen nog vrij gespeeld worden, als de banen niet voor competitie nodig zijn (competitie heeft vanaf 22:00 uur voorrang).

Zondagochtend

Op zondagochtend zijn er 3 (+ 1 enkel)  banen beschikbaar voor vrij spelen , ook als er competitie is. Het aantal banen per thuisspelend team is dus afhankelijk van het aantal thuisspelende teams.

Regels bij vrij spelen

Bij het vrij spelen geldt het principe “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.  Zorg er dus zelf voor dat je ook aan de beurt komt: bied je aan als iemand vraagt wie er mee wil doen. Durf je niet goed, overleg dan met mensen die je uit je trainingsgroep kent, zodat je samen een partij kunt spelen.

Wanneer het druk is, kunnen er bij het vrij spelen alleen dubbels gespeeld worden. Zitten er mensen aan de kant te wachten, dan speel je maximaal 2 sets, en maak je daarna weer ruimte voor degenen die zitten te wachten.