Toernooien

Leden van BC Orion kunnen deelnemen aan toernooien, die door BC Orion of een andere badmintonvereniging worden georganiseerd.

Orion toernooien

Orion toernooi – zondag 15 mei 2022

Aankomende toernooien

Jeugdtoernooi Achterhoek Open @ Terborg
jun 4 hele dag
Jeugdtoernooi Achterhoek Open @ Terborg
We mogen gelukkig weer! Na twee jaar zonder toernooien organiseren badmintonverenigingen Poona en Spees Sjuttel op 4 juni 2022 samen het jeugdtoernooi Achterhoek Open (zie bijlage). Graag willen we dit mooie toernooi bij u en uw jeugdleden onder de aandacht brengen. Zou u er daarom voor kunnen zorgen dat onderstaande informatie bij hen terecht komt? Dankjewel daarvoor alvast! Het Achterhoek Open toernooi is een jeugdtoernooi voor de regio ranglijst. Er worden tijdens dit toernooi enkels en dubbels gespeeld. Voor 1 onderdeel inschrijven is vanzelfsprekend ook mogelijk.
Badminton Toernooi Zwolle
jun 11 hele dag
Badminton Toernooi Zwolle

Hallo badmintonners uit Zwolle en omstreken!

Met veel genoegen nodigen wij jullie uit voor alweer de tiende editie van het Badminton Toernooi Zwolle. Nu de coronaregels bijna allemaal zijn opgeheven verwachten wij weer een hoop enthousiaste deelnemers van alle Zwolse badmintonverenigingen en diverse verenigingen daarbuiten.

Als toernooiorganisatie spannen wij ons elke editie in om het toernooi voor iedereen geslaagd te laten zijn. Daarom doen we ook dit keer weer een aantal kleine puntjes net even iets anders. Bij het doorvoeren van deze wijzigingen laten wij ons inspireren door onze eigen ervaringen, maar toch het meeste door de verhalen die we van de deelnemers horen.

Gebleken is dat de tweedeling tussen ‘recreanten instapniveau’ en ‘gevorderde recreanten’ een goede oplossing is om ook beginnende of minder ervaren spelers met plezier te kunnen laten deelnemen aan het toernooi. Recreanten die geen competitie spelen, maar wel degelijk enig niveau hebben, worden niet geaccepteerd in de instapklasse. Neem bij twijfel contact op met de organisatie.

We spelen 2 games tot 21 punten zonder verlenging. Dit jaar opnieuw geen tiebreak maar bij gelijke stand krijgt iedere deelnemer 1 punt. Alleen in de finales wordt er bij gelijkspel een 3e  set gespeeld.

De klassen zijn nu als volgt bepaald:

• Jeugd, 10 – 14 jaar
  • Jeugd 15 – 17 jaar
  • Recreanten instapniveau
  • Competitie 9e divisie en gevorderde recreanten
  • Competitie, 8e en 7e divisie
  • Competitie, 6e divisie en hoger

We streven naar een samenhangend programma voor alle deelnemers. Als deelnemer kun je ons (en jezelf) helpen door je in te schrijven voor twee spelsoorten. Dan ligt een leuke, sportieve en gezellige dag in het verschiet.
Om de lange wachttijden te voorkomen, zullen we dit jaar clusters maken per spelsoort, waarna ook direct de prijsuitreiking van dat onderdeel zal volgen. Als je geen partner kunt vinden, dan kun je bij je inschrijving de toernooicommissie verzoeken een match voor je te vinden. Ook mag je een introducé uitnodigen, iemand die geen lid is van jouw badmintonvereniging. Denk aan een vriend of vriendin, familielid of iemand die je kent van een andere club. Deze persoon dient zich zelf ook in te schrijven voor het toernooi.

Inschrijven kan door het invullen van het inschrijfformulier op https://bcblauwvinger.nl/

Je inschrijving is pas geldig na overmaking van het inschrijfgeld.

Het inschrijfgeld betreft:

• Voor volwassenen € 9,- voor één onderdeel en € 16,- voor twee onderdelen.
  • Voor de jeugd € 6,- voor één onderdeel en € 10,- voor twee onderdelen.

Het inschrijfgeld dient overgemaakt te worden naar:
rek. nr. NL70 RABO 0315 2116 44
t.n.v. A.C. Raijmakers
o.v.v. BTZ-2022 en je naam

Zorg dat je dat op tijd doet! Zowel inschrijving als geld dienen uiterlijk zondag 29 mei bij de organisatie binnen te zijn. Of eerder als het maximum aantal partijen is bereikt.

Heb je vragen? Stel ze gerust door een mail te sturen naar organisatiebtz@gmail.com

Met vriendelijke groet, de organisatie van het toernooi:
Cristian Hummel, Marijke Adolfsen en Davey Karsseboom (BC Blauwvinger)
Peter van Zwieten en Ton Raijmakers (ZBC)

7 e Orion Jeugdtoernooi @ Pathmoshal
jun 18 hele dag

Kijk voor een compleet overzicht van toernooien op https://badmintonnederland.toernooi.nl/tournaments en klik op “Uitgebreid zoeken”.

Als je aan een toernooi wil meedoen, kan je jezelf inschrijven via www.toernooi.nl. BC Orion speelt daar verder geen rol bij. Je vindt hier een handleiding hoe het inschrijven via www.toernooi.nl werkt. Deze handleiding is geschreven voor het jeugdtoernooi 2016, maar de werkwijze voor andere toernooien is gelijk, alleen kies je dan uiteraard een ander toernooi.